Рецепти
Пржен ориз со кинески колбаси Ана Ѓорова

Кинески рецепт за вкусен ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кинески црни печурки(3 )

Ориз(300 Грама)

Кинески колбас(2 )

Сушени ракчиња(100 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Вода(3 Супени лажици)

Темен соја сос(1 Кафена лажица)

Светол соја сос(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Измијте го оризот и оставете да кисне во вода преку ноќ.
  2. Потопете ги црните кинески печурки да омекнат, посолете и потоа исечкајте ги.
  3. Земете суви ракчиња и кинески колбаси и исечкајте ги на страна.
  4. Ставете масло во тава и исечканите ракчиња пржете ги 5 минути и тргнете ги од оган.
  5. Потоа ставете да се пржат кинеските колбаси и при крај кога ќе бидат готови ставете го оризот, печурките и ракчињата и мешајте.
  6. Префлете ја смесата во садот за готвење на пареа и варете половина час. Сервирајте и полејте го јадењето со темен и светол соја сос.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: