Рецепти
Пржена тиква
Одлична есенска ужинка на необичен начин од пржена тиква со лук и магдонос
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Тиквата излупете ја и исечкајте ја на еднакви коцки. Ставете ги коцките во сад, посолете ги и препелкајте ги во брашно.
- Потоа протресете ги во цедалка за да падне вишокот брашно, па пржете ги на висока температура во врело масло во кое претходно има додадено 1 чешне лук за арома. Во тавата не ставајте многу коцки тиква за да не се лепат.
- Пржените парчиња тиква извадете ги од тавата, наредете ги во сад за сервирање и посипете ги со сечкан магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во