Рецепти
Пржена тиква Ана Ѓорова

Одлична есенска ужинка на необичен начин од пржена тиква со лук и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(1 Килограм)

Лук(1 Чешне)

Брашно

Масло

Сол

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тиквата излупете ја и исечкајте ја на еднакви коцки. Ставете ги коцките во сад, посолете ги и препелкајте ги во брашно.
  2. Потоа протресете ги во цедалка за да падне вишокот брашно, па пржете ги на висока температура во врело масло во кое претходно има додадено 1 чешне лук за арома. Во тавата не ставајте многу коцки тиква за да не се лепат.
  3. Пржените парчиња тиква извадете ги од тавата, наредете ги во сад за сервирање и посипете ги со сечкан магдонос.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: