Рецепти
Пржени пиперки во оцет
Одлични како прилог со главното јадење или како предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црвена пиперка(500 Грама)
Лук(6 Главици)
Свеж магдонос(2 Китки)
Целер(2 )
Рен(2 )
Бибер(20 зрна )
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пиперките избодете ги со игла за да се исцеди водата, а потоа испржете ги на врело масло.
- Додека се ладат, пригответе го преливот од исечканиот лук, рен исечкан на кругови, целер, магдонос, црн пипер и сол. Сите состојки убаво измешајте ги.
- Кога ќе се оладат пржените пиперки, редете ги во чисти тегли така што да има по четири реда пиперки и еден дел од измешаната смеса, но не ги полнете до врвот на теглата, туку оставете простор.
- Така подготвените пиперки, прелијте ги одозгора со оцет и затворете ги теглите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во