Рецепти
Пржени пиперки во оцет Ана Ѓорова

Одлични како прилог со главното јадење или како предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(500 Грама)

Лук(6 Главици)

Свеж магдонос(2 Китки)

Целер(2 )

Рен(2 )

Бибер(20 зрна )

Сол

Оцет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките избодете ги со игла за да се исцеди водата, а потоа испржете ги на врело масло.
  2. Додека се ладат, пригответе го преливот од исечканиот лук, рен исечкан на кругови, целер, магдонос, црн пипер и сол. Сите состојки убаво измешајте ги.
  3. Кога ќе се оладат пржените пиперки, редете ги во чисти тегли така што да има по четири реда пиперки и еден дел од измешаната смеса, но не ги полнете до врвот на теглата, туку оставете простор.
  4. Така подготвените пиперки, прелијте ги одозгора со оцет и затворете ги теглите.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: