Рецепти
Пржени пиперки во оцет Ана Ѓорова

Одлични како прилог со главното јадење или како предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(500 Грама)

Лук(6 Главици)

Свеж магдонос(2 Китки)

Целер(2 )

Рен(2 )

Бибер(20 зрна )

Сол

Оцет

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пиперките избодете ги со игла за да се исцеди водата, а потоа испржете ги на врело масло.
  2. Додека се ладат, пригответе го преливот од исечканиот лук, рен исечкан на кругови, целер, магдонос, црн пипер и сол. Сите состојки убаво измешајте ги.
  3. Кога ќе се оладат пржените пиперки, редете ги во чисти тегли така што да има по четири реда пиперки и еден дел од измешаната смеса, но не ги полнете до врвот на теглата, туку оставете простор.
  4. Така подготвените пиперки, прелијте ги одозгора со оцет и затворете ги теглите.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: