Рецепти
Колач од сливи и бадеми Ана Ѓорова

Британски рецепт од свежи сливи, како одличен септемвриски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Слива(8 )

Цимет(1 Прстофат)

Лимон(2 )

Бренди(4 Супени лажици)

Путер(100 Грама)

Кафеав шеќер(100 Грама)

Јајце(2 )

Брашно(100 Грама)

Бадеми(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Сливите измијте ги, исечете ги на половина и извадете им ги семките, а потоа измешајте ги со циметот, кората од лимон и брендито и оставете малку да отстојат.
  2. Пенасто изматете ги путерот и шеќерот со миксер, потоа додајте ги јајцата, брашното и мелените бадеми. Мешајте додека смесата не се соедини.
  3. Во намастен огноотпорен сад, наредете ги парчињата овошје, наредете со лажица од подготвениот фил и на крај наросете исечкани бадеми.
  4. Ставете го колачот во рерна и печете 35-40 минути додека не добие убава, кафена боја. Послужете го топол.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: