Рецепти
Пудинг од тиква Ана Ѓорова

Прекрасна комбинација за неодолив есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Желатин(1 ќесичка )

Шеќер(100 Грама)

Портокал(сок од 1/2 и рендана кора )

Црно чоколадо(1/2 Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во големо тенџере на оган ставете ја изренданата тиква, маслото и малку вода, па динстајте на умерен оган.
  2. Додајте го шеќерот и кога тиквата ќе омекне, додајте малку вода во која е растворен желатинот.
  3. Добро соединете ги состојките, а потоа смесата поделете ја на два еднакви дела.
  4. Во првиот дел измешајте го сокот од портокал и малку рендана кора и ставете ги во блендер.
  5. Блендирајте ги додека добиете убав крем, па прелијте го кремот во силиконски калапи до половина.
  6. Втората половина од смесата од тиква изблендирајте ја со ренданото чоколадо, па претурете ја врз првата смеса во калапите.
  7. Оставете го пудингот во фрижидер да се стегне, па превртете на чинија и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: