Рецепти
Пудинг од тиква Ана Ѓорова

Прекрасна комбинација за неодолив есенски десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тиква(400 Грама)

Масло(2 Супени лажици)

Желатин(1 ќесичка )

Шеќер(100 Грама)

Портокал(сок од 1/2 и рендана кора )

Црно чоколадо(1/2 Парче)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во големо тенџере на оган ставете ја изренданата тиква, маслото и малку вода, па динстајте на умерен оган.
  2. Додајте го шеќерот и кога тиквата ќе омекне, додајте малку вода во која е растворен желатинот.
  3. Добро соединете ги состојките, а потоа смесата поделете ја на два еднакви дела.
  4. Во првиот дел измешајте го сокот од портокал и малку рендана кора и ставете ги во блендер.
  5. Блендирајте ги додека добиете убав крем, па прелијте го кремот во силиконски калапи до половина.
  6. Втората половина од смесата од тиква изблендирајте ја со ренданото чоколадо, па претурете ја врз првата смеса во калапите.
  7. Оставете го пудингот во фрижидер да се стегне, па превртете на чинија и послужете.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: