Рецепти
Ракчиња во бело вино, лук и магдонос Ана Ѓорова

Вкусни ракчиња како одлично лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(1 Пакување)

Бело вино(250 Милилитри)

Масло

Сол

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Лимон(1 )

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ракчињата се ставаат во едно тенџере, се полеваат со виното и се оставаат да се варат околу 4-5 минути. Откако ќе се сварат се цедат од течноста.
  2. Во друго тенџере се става масло и откако ќе се загрее се наросува 1 лажиче лук во прав, или може ако сакате да ставите 2 чешниња ситно сечкан лук.
  3. Се додава и сечканиот магдонос во садот со ракчињата, потоа се пропржуваат 3-4 минути на умерен оган.
  4. Ракчињата се посолуваат кога ќе бидат готови. Се посужуваат со лимон.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: