Рецепти
Ракчиња во бело вино, лук и магдонос Ана Ѓорова

Вкусни ракчиња како одлично лесно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ракчиња(1 Пакување)

Бело вино(250 Милилитри)

Масло

Сол

Лук во прав(1 Кафена лажица)

Лимон(1 )

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Ракчињата се ставаат во едно тенџере, се полеваат со виното и се оставаат да се варат околу 4-5 минути. Откако ќе се сварат се цедат од течноста.
  2. Во друго тенџере се става масло и откако ќе се загрее се наросува 1 лажиче лук во прав, или може ако сакате да ставите 2 чешниња ситно сечкан лук.
  3. Се додава и сечканиот магдонос во садот со ракчињата, потоа се пропржуваат 3-4 минути на умерен оган.
  4. Ракчињата се посолуваат кога ќе бидат готови. Се посужуваат со лимон.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: