Рецепти
Ракчиња во бело вино, лук и магдонос
Вкусни ракчиња како одлично лесно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Ракчиња(1 Пакување)
Бело вино(250 Милилитри)
Лук во прав(1 Кафена лажица)
Лимон(1 )
Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Ракчињата се ставаат во едно тенџере, се полеваат со виното и се оставаат да се варат околу 4-5 минути. Откако ќе се сварат се цедат од течноста.
- Во друго тенџере се става масло и откако ќе се загрее се наросува 1 лажиче лук во прав, или може ако сакате да ставите 2 чешниња ситно сечкан лук.
- Се додава и сечканиот магдонос во садот со ракчињата, потоа се пропржуваат 3-4 минути на умерен оган.
- Ракчињата се посолуваат кога ќе бидат готови. Се посужуваат со лимон.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во