Рецепти

Распукани колачиња
Лесни и вкусни чоколадни колачиња што сите ќе ги обожаваат
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(2 )
Маргарин(50-60 Грама)
Црно чоколадо(или бело 200 грама )
Шеќер(100 Грама)
Ванилин шеќер(2 )
Брашно(210 Грама)
Прашок за печиво(1/2 )
Сол(1 Прстофат)
Шеќер во прав(за валкање на колачите )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Маргаринот/путерот и чоколадото мешајте ги во тенџере на оган додека да се растопат.
- Во друг сад со миксер пенасто изматете ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер.
- Додајте го брашното, прстофат сол и прашакот за печиво.
- Целата смеса заедно убаво измешајте ја, па ставете ја во фрижидер да отстои најмалку 2-4 часа, а најдобро преку ноќ.
- Утредента формирајте топчиња со големина на орев и секое од топчињата добро извалкајте го во шеќер во прав.
6. Печете ги колачињата во плех врз хартија за печење во загреана рерна на 170 степени, околу 8 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во