Рецепти
Распукани колачиња Ана Ѓорова

Лесни и вкусни чоколадни колачиња што сите ќе ги обожаваат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(2 )

Маргарин(50-60 Грама)

Црно чоколадо(или бело 200 грама )

Шеќер(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 )

Брашно(210 Грама)

Прашок за печиво(1/2 )

Сол(1 Прстофат)

Шеќер во прав(за валкање на колачите )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Маргаринот/путерот и чоколадото мешајте ги во тенџере на оган додека да се растопат.
  2. Во друг сад со миксер пенасто изматете ги јајцата, шеќерот и ванилиниот шеќер.
  3. Додајте го брашното, прстофат сол и прашакот за печиво.
  4. Целата смеса заедно убаво измешајте ја, па ставете ја во фрижидер да отстои најмалку 2-4 часа, а најдобро преку ноќ.
  5. Утредента формирајте топчиња со големина на орев и секое од топчињата добро извалкајте го во шеќер во прав.

01

6. Печете ги колачињата во плех врз хартија за печење во загреана рерна на 170 степени, околу 8 минути.

Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: