Рецепти
Раженчиња од ќофтиња со тиквички и со пиперки (хроно) Ана Ѓорова

Вскусни раженчиња кои совршено одат во комбинација со салата и пиво, а може да ги испечете и на скара и во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

Тиквичка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сомелете го пилешкото месо, додајте магдонос и зачинете по вкус.
  2. Исечете го кромидот на ситно и пропржете го во малку масло, потоа исцедете го и соединете го со месото. Додајте ја и белката и од смесата формирајте топчиња.
  3. Исечкајте ја тиквичката на тенки ленти и замотајте ја како ладало, пиперките исечете ги на поголеми коцки.
  4. Потопете ги дрвените стапчиња за скара во ладна вода и наизменично боцкајте ги круговите од месо и зеленчук. Наредете ги раженчињата во тава за скара и прелијте ги со малку масло.
  5. Печете ги на ниска температура околу 25 минути додека не добијат фина, златеникава боја. Послужете ги топли со сезонска салата.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: