Рецепти
Раженчиња од ќофтиња со тиквички и со пиперки (хроно) Ана Ѓорова

Вскусни раженчиња кои совршено одат во комбинација со салата и пиво, а може да ги испечете и на скара и во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

Тиквичка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сомелете го пилешкото месо, додајте магдонос и зачинете по вкус.
  2. Исечете го кромидот на ситно и пропржете го во малку масло, потоа исцедете го и соединете го со месото. Додајте ја и белката и од смесата формирајте топчиња.
  3. Исечкајте ја тиквичката на тенки ленти и замотајте ја како ладало, пиперките исечете ги на поголеми коцки.
  4. Потопете ги дрвените стапчиња за скара во ладна вода и наизменично боцкајте ги круговите од месо и зеленчук. Наредете ги раженчињата во тава за скара и прелијте ги со малку масло.
  5. Печете ги на ниска температура околу 25 минути додека не добијат фина, златеникава боја. Послужете ги топли со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: