Рецепти
Раженчиња од ќофтиња со тиквички и со пиперки (хроно) Ана Ѓорова

Вскусни раженчиња кои совршено одат во комбинација со салата и пиво, а може да ги испечете и на скара и во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Сечкан магдонос(2-3 Супени лажици)

Белка од јајце(1 )

Тиквичка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Црвена пиперка(1 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Сомелете го пилешкото месо, додајте магдонос и зачинете по вкус.
  2. Исечете го кромидот на ситно и пропржете го во малку масло, потоа исцедете го и соединете го со месото. Додајте ја и белката и од смесата формирајте топчиња.
  3. Исечкајте ја тиквичката на тенки ленти и замотајте ја како ладало, пиперките исечете ги на поголеми коцки.
  4. Потопете ги дрвените стапчиња за скара во ладна вода и наизменично боцкајте ги круговите од месо и зеленчук. Наредете ги раженчињата во тава за скара и прелијте ги со малку масло.
  5. Печете ги на ниска температура околу 25 минути додека не добијат фина, златеникава боја. Послужете ги топли со сезонска салата.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: