Рецепти
Риба полнета со праз (посно) Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за полнета печена риба на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Праз(1 страк )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибите исчистете ги и добро измијте ги, па засечете ги малку на грбот за да може да се испечат убаво и внатре.
  2. Празот ситно исечкајте го и зачинете го со вегета.
  3. Исчистените риби наполнете ги со празот, потоа валкајте ги во брашно и наредете ги во намастено тавче.
  4. На секоја риба ставете сол, бибер и вегета, исцедете лимон и попрскајте ги со малку масло и со вода.
  5. Плехот со рибите ставете го во рерна да се пече на 200 степени додека да заруменат рибите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: