Рецепти
Риба полнета со праз (посно)
Вкусен рецепт за полнета печена риба на едноставен начин
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Речна риба(1 Килограм)
Праз(1 страк )
Масло(200 Милилитри)
Брашно(200 Грама)
Лимон(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Рибите исчистете ги и добро измијте ги, па засечете ги малку на грбот за да може да се испечат убаво и внатре.
- Празот ситно исечкајте го и зачинете го со вегета.
- Исчистените риби наполнете ги со празот, потоа валкајте ги во брашно и наредете ги во намастено тавче.
- На секоја риба ставете сол, бибер и вегета, исцедете лимон и попрскајте ги со малку масло и со вода.
- Плехот со рибите ставете го во рерна да се пече на 200 степени додека да заруменат рибите.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во