Рецепти
Риба полнета со праз (посно) Ана Ѓорова

Вкусен рецепт за полнета печена риба на едноставен начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Праз(1 страк )

Сол

Бибер

Вегета

Масло(200 Милилитри)

Брашно(200 Грама)

Лимон(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Рибите исчистете ги и добро измијте ги, па засечете ги малку на грбот за да може да се испечат убаво и внатре.
  2. Празот ситно исечкајте го и зачинете го со вегета.
  3. Исчистените риби наполнете ги со празот, потоа валкајте ги во брашно и наредете ги во намастено тавче.
  4. На секоја риба ставете сол, бибер и вегета, исцедете лимон и попрскајте ги со малку масло и со вода.
  5. Плехот со рибите ставете го во рерна да се пече на 200 степени додека да заруменат рибите.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: