Рецепти
Рибја чорба од пастрмка (посно) Ана Ѓорова

Вкусен оброк за љубителите на домашни чорбички од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(250-300 Грама)

Морков(4 )

Зелена пиперка(2 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Магдонос

Сол

Бибер

Брашно(3 Супени лажици)

Ловоров лист

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пастрмката убаво исчистете ја, измијте ја и потоа ставете ја во тенџере со солена вода да се вари околу 1 час.
  2. Посебно измијте ги и исчистете ги морковите, пиперките и кромидот, потоа исечкајте ги на ситно и додајте ги во водата каде што се вари пастрмката.
  3. Откако рибата ќе биде добро сварена, извадете ја од водата настрана малку да се излади.
  4. Потоа отстранете ѝ ја кожата, добро исчистете ја од кожата и коските, па месото иситнете го со виљушка и повторно вратете го во тенџерето.
  5. Лукот ситно исечкајте го и пропржете го во тавче со загреано масло. Во истата тава додајте го брашното, па пржете го малку да пожолти.
  6. Испрженото брашно додајте го во тенџерето со чорбата, додајте ги зачините и оставете ја чорбата да проврие, па тргнете ја од оган.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: