Рецепти
Рибја чорба со домати (посно) Ана Ристеска

Посен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Речна риба(1 Килограм)

Кромид(1 Главица)

Ловоров лист(1 Лист)

Брашно(2 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Ориз(100 Грама)

Доматно пире(2 Кафени лажици)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Масло(4 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. На зејтин се пржи ситно исечканиот кромид, се додава вода и се динста.
  2. Кога ќе испари целата вода се става црвен пипер и брашно. Се додаваат три шољи вода и се вари уште половина час.
  3. Се става пире од домати и сол, бибер и ловоров лист.
  4. Кога чорбата ќе почне да врие се додава претходно исчистената риба која е исечена на парчиња и оризот, па се вари целото заедно уште 15тина минути. Доколку сакате луто се додава една лажица толчена пиперка.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: