Рецепти
Рижото со лигњи Ана Ѓорова

Рецепт за сите љубители на рижото и на морски плодови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(100 Грама)

Лигњи(250 Грама)

Масло(3 Супени лажици)

Кромид(2 Главици)

Свеж магдонос(1 Китка)

Сол(2 Кафени лажици)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Лигњите добро измијте ги и ставете ги во тенџере да се сварат.
  2. Во друг сад, се вари оризот во солена вода и кога ќе биде готов се процедува.
  3. Кромидот се пржи, па кога ќе порумени се додава оризот, а потоа и лигњите.
  4. Садот се трга од оган, се посолува, се додава бибер, магдонос и на крај сè убаво се меша.
  5. Во ова јадење наместо лигњи, може да употребите и 600 грама школки.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: