Рецепти
Рижото со пилешко и со пченка Ана Ѓорова

Вкусно јадење од ориз, пченка и пилешко што е одлично за ручек за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(1 Парче)

Ориз(1 Чаша)

Сланина(100 Грама)

Пченка(200 Грама)

Лимон(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Сенф(1 Супена лажица)

Масло(по потреба )

Сол

Бибер

Рузмарин

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Кромидот и лукот ситно се сечкаат и се динстаат во масло, се додава сланината исечкана на коцки и веднаш потоа пилешкото исечкано на коцки.
  2. Динстајте ги малку, додајте лимонов сок и 1 дл вода, продолжете со динстањето, но внимавајте да не изврие целата течност.
  3. На крај зачинете со сол, бибер, рузмарин и сенф. По желба може да додадете и малку рендана кора од лимон.
  4. Оризот и пченката обарете ги одделно, измешајте ги со смесата од пилешкото и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: