Рецепти
Роденденска торта со алва Ана Ѓорова

Богата торта со чоколаден пандишпан и фил од алва и банани со која што ќе ги изненадите најблиските

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(18 )

Мелени бисквити(9 Супени лажици)

Шеќер(9 Супени лажици)

Црно чоколадо(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Алва(500 Грама)

Банана(1 Килограм)

Млеко(300 Грама)

Шлаг крем ванила(3 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

Кори:

  1. Се матат 6 белки и 3 лажици шеќер во цврст снег со миксер. Се додаваат 6 жолчки и се продолжува со матење.
  2. Потоа се додаваат 3 лажици мелени бисквити и се промешува со лажица, се додава печивото и 100 г сечкано чоколадо.
  3. Целата смеса убаво се меша со лажица и се истура во плех прекриен со хартија за печење и се пече во загреана рерна додека убаво зарумени.
  4. Постапката се повторува така што се прават 3 кори.

Фил:

  1. Прво со миксер се мати маргаринот со шеќерот во прав.
  2. Алвата се дроби и се додава во маргаринот.
  3. Бананите се пасираат и се додаваат.
  4. Се мати шлаг кремот со 200 мл млеко и се додава во преостанатите состојки. Убаво се меша.

Финална постапка:

  1. Корите се вадат од рерна и се филуваат.
  2. Една кесичка шлаг-крем се мати со 100 мл млеко и целата торта се декорира.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: