Рецепти
Роденденска торта со алва Ана Ѓорова

Богата торта со чоколаден пандишпан и фил од алва и банани со која што ќе ги изненадите најблиските

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(18 )

Мелени бисквити(9 Супени лажици)

Шеќер(9 Супени лажици)

Црно чоколадо(300 Грама)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Маргарин(1 )

Шеќер во прав(100 Грама)

Алва(500 Грама)

Банана(1 Килограм)

Млеко(300 Грама)

Шлаг крем ванила(3 Пакувања)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

Кори:

  1. Се матат 6 белки и 3 лажици шеќер во цврст снег со миксер. Се додаваат 6 жолчки и се продолжува со матење.
  2. Потоа се додаваат 3 лажици мелени бисквити и се промешува со лажица, се додава печивото и 100 г сечкано чоколадо.
  3. Целата смеса убаво се меша со лажица и се истура во плех прекриен со хартија за печење и се пече во загреана рерна додека убаво зарумени.
  4. Постапката се повторува така што се прават 3 кори.

Фил:

  1. Прво со миксер се мати маргаринот со шеќерот во прав.
  2. Алвата се дроби и се додава во маргаринот.
  3. Бананите се пасираат и се додаваат.
  4. Се мати шлаг кремот со 200 мл млеко и се додава во преостанатите состојки. Убаво се меша.

Финална постапка:

  1. Корите се вадат од рерна и се филуваат.
  2. Една кесичка шлаг-крем се мати со 100 мл млеко и целата торта се декорира.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: