Рецепти
Ролат од малини Ана Ѓорова

Ролат со фил од свежи и испасирани малини со шеќер во прав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(350 Грама)

Шеќер во прав(25 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(120 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Брашно(120 Грама)

Путер(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Одвојте половина од малините за филот, а останатите ставете ги во сад настрана и додајте им шеќер во прав и испасирајте ги.
  2. Во голем сад измешајте јајца, шеќер и сол. Посипете половина од брашното, измешајте, додајте лажица млака вода и додајте го останатото брашно. Измешајте со дланките и замесете тесто.
  3. Тестото расукајте го на набрашнета површина со димензии 25х35. Печете го 10-12 минути во претходно загреана рерна додека не добие златножолта боја и не го зголеми волуменот.
  4. Извадете го тестото од рерна, намачкајте го со испасираните малини, додајте ги останатите свежи малини, свиткајте го во ролат и послужете. Наросете и шеќер во прав по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: