Рецепти
Ролат од малини Ана Ѓорова

Ролат со фил од свежи и испасирани малини со шеќер во прав

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Малини(350 Грама)

Шеќер во прав(25 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(120 Грама)

Сол(1 Прстофат)

Брашно(120 Грама)

Путер(30 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Одвојте половина од малините за филот, а останатите ставете ги во сад настрана и додајте им шеќер во прав и испасирајте ги.
  2. Во голем сад измешајте јајца, шеќер и сол. Посипете половина од брашното, измешајте, додајте лажица млака вода и додајте го останатото брашно. Измешајте со дланките и замесете тесто.
  3. Тестото расукајте го на набрашнета површина со димензии 25х35. Печете го 10-12 минути во претходно загреана рерна додека не добие златножолта боја и не го зголеми волуменот.
  4. Извадете го тестото од рерна, намачкајте го со испасираните малини, додајте ги останатите свежи малини, свиткајте го во ролат и послужете. Наросете и шеќер во прав по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: