Рецепти
Ролат ”Red Velvet” Ана Ѓорова

Познат и вкусен десерт од американската кујна кој се служи за време на божиќните и новогодишни празници

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(110 Грама)

Брашно(120 Грама)

Путер(50 Грама)

Какао(1 Кафена лажица)

Црвена прехранбена боја(1 Кафена лажица)

Екстракт од ванила(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Кафена лажица)

Хопла(200 Милилитри)

Шеќер во прав(50 Грама)

Крем сирење(250 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Четирите јајца ги матиме со шеќерот пенасто со миксер неколку минути додека добиеме хомогена смеса.
  2. Додаваме лажичка прехрамбена црвена боја и повторно матете додека да добиете црвеникава смеса.
  3. Постепено додавајте го и брашното и продолжете со матењето.
  4. На крај додајте ги путерот (претходно омекнат и исечен на коцки), екстрактот од ванила, печивото и какаото и миксирајте.
  5. Смесата претурете ја во голем четвртаст плех обложен со хартија за печење и печете го на 180 степени, 10-15 минути.
  6. Извадете го тестото од рерна и извадете му ја хартијата, а потоа оставете го да се подолади.
  7. Во меѓувреме со миксер изматете ја хоплата заедно со шеќерот во прав и со крем сирењето.
  8. Со филот премачкајте го тестото и свиткајте го во ролат, а потоа оставете го 30 минути во фрижидер.
  9. Исечете го на парчиња и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: