Рецепти
Ролат со чадено пилешко месо
Интересно и вкусно предјадење за на вашата трпеза
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(чадено 2 парчиња )
Јајце(5 )
Брашно(5 Супени лажици)
Мајонез(100 Грама)
Кисела павлака(100 Грама)
Вода(млака 150 мл )
Прашок за печиво(1/2 Пакување)
Кари во прав(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Чаденото пилешко месо исечкајте го на ситни коцки и измешајте го со сечканиот магдонос, павлаката, мајонезот и карито.
- Додајте сол и бибер по вкус и измешајте со лажица.
- Во друг сад изматете ги јајцата со миксер, додајте 2-3 лажици масло и прашокот за печиво, сол, водата и брашното, па непрекинато мешајте со жица за матење додека се соедини смесата.
- Нанесете ја во тава обложена со хартија за печење и печете 15 минути на 180 степени.
- Кората оставете ја да се подолади, па премачкајте ја со филот и завиткајте во ролат со помош на хартијата.
- Ролатот оставете го во фржидер, потоа отстранете му ја хартијата и пресечете го на парчиња.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во