Рецепти
Ролат со чадено пилешко месо Ана Ѓорова

Интересно и вкусно предјадење за на вашата трпеза

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(чадено 2 парчиња )

Јајце(5 )

Брашно(5 Супени лажици)

Магдонос

Мајонез(100 Грама)

Кисела павлака(100 Грама)

Вода(млака 150 мл )

Прашок за печиво(1/2 Пакување)

Кари во прав(2 Кафени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Чаденото пилешко месо исечкајте го на ситни коцки и измешајте го со сечканиот магдонос, павлаката, мајонезот и карито.
  2. Додајте сол и бибер по вкус и измешајте со лажица.
  3. Во друг сад изматете ги јајцата со миксер, додајте 2-3 лажици масло и прашокот за печиво, сол, водата и брашното, па непрекинато мешајте со жица за матење додека се соедини смесата.
  4. Нанесете ја во тава обложена со хартија за печење и печете 15 минути на 180 степени.
  5. Кората оставете ја да се подолади, па премачкајте ја со филот и завиткајте во ролат со помош на хартијата.
  6. Ролатот оставете го во фржидер, потоа отстранете му ја хартијата и пресечете го на парчиња.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: