Рецепти
Ролат со фил од пудинг Ана Ѓорова

Послужете го десертот со шолја топол чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Вода(3 Супени лажици)

Шеќер во прав(120 Грама)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Брашно(100 Грама)

Прашок за печиво(1/4 Пакување)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Млеко(1/2 Литар)

Слатка павлака(1/8 Литар)

Рум(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пенасто со миксер изматете 3 жолчки, 3 лажици топла вода, шеќер во прав и ванилин шеќер.
  2. Во посебен сад изматете ги со миксер белките во цврст снег.
  3. Брашното просејте го заедно со печивото и постепено додавајте го на смесата заедно со снегот од белки и мешајте со лажица.
  4. Тепсија намачкајте ја со масло и набрашнете ја, а потоа нанесете од тестото со дебелина на прст. Печете го во рерна 10 минути на умерена температура.
  5. Додека тестото е уште топло, свиткајте го во ролат и оставете го да се излади.
  6. Пудингот сварете го според упатството и потоа со мешање изладете го.
  7. Слатката павлака изматете ја пенасто со миксер и додајте го румот, па заедно додајте ги со оладениот пудинг.
  8. Филувајте го тестото и повторно свиткајте го во ролат.
  9. Измешајте ванилин шеќер и шеќер во прав и со тоа посипете го ролатот. Декорирајте со кандирани цреши.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: