Рецепти
Ролат со фил од пудинг
Послужете го десертот со шолја топол чај
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
12 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(3 )
Вода(3 Супени лажици)
Шеќер во прав(120 Грама)
Ванилин шеќер(1 Пакување)
Брашно(100 Грама)
Прашок за печиво(1/4 Пакување)
Пудинг од ванила(1 Пакување)
Млеко(1/2 Литар)
Слатка павлака(1/8 Литар)
Рум(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пенасто со миксер изматете 3 жолчки, 3 лажици топла вода, шеќер во прав и ванилин шеќер.
- Во посебен сад изматете ги со миксер белките во цврст снег.
- Брашното просејте го заедно со печивото и постепено додавајте го на смесата заедно со снегот од белки и мешајте со лажица.
- Тепсија намачкајте ја со масло и набрашнете ја, а потоа нанесете од тестото со дебелина на прст. Печете го во рерна 10 минути на умерена температура.
- Додека тестото е уште топло, свиткајте го во ролат и оставете го да се излади.
- Пудингот сварете го според упатството и потоа со мешање изладете го.
- Слатката павлака изматете ја пенасто со миксер и додајте го румот, па заедно додајте ги со оладениот пудинг.
- Филувајте го тестото и повторно свиткајте го во ролат.
- Измешајте ванилин шеќер и шеќер во прав и со тоа посипете го ролатот. Декорирајте со кандирани цреши.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во