Рецепти
Ролат со јајца Ана Ѓорова

Телешки ролат со сланина, јајце во средината и со фил од спанаќ

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бибер

Сол

Путер(20 Грама)

Рендан пармезан(30 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Димена сланина(100 Грама)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Спанаќ(200 Грама)

Белка од јајце(1 )

Јајце(3 )

Бело вино(3 Супени лажици)

Кромид(1/2 Главица)

Телешко месо(600 Грама)

Бистра зеленчукова супа

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути

  1. Јајцата сварете ги и излупете ги, а спанаќот обарете го и исечкајте го и измешајте го со ренданиот кашкавал, пармезанот, сол, бибер и 1 белка од јајце.
  2. Месото свиткајте го во проѕирна фолија и истенчете го со дрвен чук. Потоа врз него ставете парчиња од димената сланина, па ставете од филот со спанаќ и на крај ставете ги тврдоварените јајца.
  3. Свиткајте го месото во ролат и прицврстете го добро со кујнски конец.
  4. Пржете го во тавче со 3 лажици масло, потоа додајте го сечканиот рузмарин, 1 лажица бело вино и 1/2 исечкан кромид.
  5. Пржете го ролатот додека малку зарумени, а потоа додајте неколку кутлачи топла супа, колку да го покрие месото и варете го 1 час. Додавајте по потреба уште супа.
  6. Отстранете го конецот од зготвениот ролат, ролатот пресечете го на парчиња и сервирајте го со печени компири.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: