Рецепти
Рум касато Ана Ѓорова

Вкусни и необични штранглички со рум и чоколадо што ќе ги обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(300 Грама)

Мелени бисквити(300 Грама)

Шеќер во прав(250 Грама)

Црно чоколадо(300 Грама)

Какао(1 Супена лажица)

Маргарин(125 Грама)

Рум(1 шишенце )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Компирот излупете го, исечкајте го и сварете го. Потоа исцедете го и испасирајте го.
  2. Во компирот додајте ги мелените бисквити и шеќерот во прав и добро соединете.
  3. Стопете 100 г чоколадо, па измешајте го со компирот и бисквитите, а потоа додајте ги растопениот маргарин, какаото и румот.
  4. Кога ќе се соединат сите состојки, смесата ставете ја во правоаголен сад обложен со хартија за печење, па прелијте го со 200 г растопено чоколадо и одозгора наросете јатки по вкус.
  5. Колачот оставете го во фрижидер да се стврдне, а потоа исечете го на штранглички.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: