Рецепти
Ружички со сланина и млад кромид (хроно) Ана Ѓорова

Доколку постите, ружичките може да ги наполните со домати и со лук или со печурки и со тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Газирана вода(150 Милилитри)

Млад кромид(1 )

Сланина(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во брашното додајте го прашакот за печиво, сол и маст. Постепено додавајте вода и замесете тесто, а потоа замотајте го во фолија и оставете го да отстои 15-тина минути.
  2. Растегнете правоаголна кора со сукало и премачкајте со маслиново масло.
  3. Младиот кромид и сланината исечкајте ги на ситни коцки, распоредете ги рамномерно врз тестото и замотајте ролат.
  4. Исечете на ролнички со должина од 4 см и наредете врз хартија за печење. Печете во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: