Рецепти
Ружички со сланина и млад кромид (хроно) Ана Ѓорова

Доколку постите, ружичките може да ги наполните со домати и со лук или со печурки и со тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Газирана вода(150 Милилитри)

Млад кромид(1 )

Сланина(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во брашното додајте го прашакот за печиво, сол и маст. Постепено додавајте вода и замесете тесто, а потоа замотајте го во фолија и оставете го да отстои 15-тина минути.
  2. Растегнете правоаголна кора со сукало и премачкајте со маслиново масло.
  3. Младиот кромид и сланината исечкајте ги на ситни коцки, распоредете ги рамномерно врз тестото и замотајте ролат.
  4. Исечете на ролнички со должина од 4 см и наредете врз хартија за печење. Печете во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: