Рецепти
Ружички со сланина и млад кромид (хроно) Ана Ѓорова

Доколку постите, ружичките може да ги наполните со домати и со лук или со печурки и со тиквички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(250 Грама)

Свинска маст(2 Супени лажици)

Сол(1 Супена лажица)

Прашок за печиво(1 Супена лажица)

Газирана вода(150 Милилитри)

Млад кромид(1 )

Сланина(150 Грама)

Маслиново масло(2-3 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во брашното додајте го прашакот за печиво, сол и маст. Постепено додавајте вода и замесете тесто, а потоа замотајте го во фолија и оставете го да отстои 15-тина минути.
  2. Растегнете правоаголна кора со сукало и премачкајте со маслиново масло.
  3. Младиот кромид и сланината исечкајте ги на ситни коцки, распоредете ги рамномерно врз тестото и замотајте ролат.
  4. Исечете на ролнички со должина од 4 см и наредете врз хартија за печење. Печете во загреана рерна на 200°C, околу 30 минути.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: