Рецепти
Салата од бело месо и ориз Ана Ѓорова

Кремаста пилешка салата со ориз што може да ја приготвите како ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Коцка за супа-пилешка(2 )

Ориз(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Павлака(1 )

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се става да се вари во тенџере со вода со една коцка за супа.
  2. Оризот се вари со другата коцка во друго тенџере.
  3. Откако ќе се сварат, се цедат убаво, месото се сечка и се меша со оризот.
  4. Потоа се додаваат ситно сечканите лук, кромид и магдонос, малку масло, сол, бибер и една павлака.
  5. Сè убаво се меша, се лади во фрижидер, па се служи.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: