Рецепти
Салата од бело месо и ориз Ана Ѓорова

Кремаста пилешка салата со ориз што може да ја приготвите како ручек или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(2 Парчиња)

Коцка за супа-пилешка(2 )

Ориз(150 Грама)

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Магдонос(1 Китка)

Сол

Бибер

Павлака(1 )

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Пилешкото месо се става да се вари во тенџере со вода со една коцка за супа.
  2. Оризот се вари со другата коцка во друго тенџере.
  3. Откако ќе се сварат, се цедат убаво, месото се сечка и се меша со оризот.
  4. Потоа се додаваат ситно сечканите лук, кромид и магдонос, малку масло, сол, бибер и една павлака.
  5. Сè убаво се меша, се лади во фрижидер, па се служи.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: