Рецепти
Салата од бело месо и ориз
Кремаста пилешка салата со ориз што може да ја приготвите како ручек или вечера
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(2 Парчиња)
Ориз(150 Грама)
Кромид(1 Главица)
Лук(1 Чешне)
Магдонос(1 Китка)
Павлака(1 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Пилешкото месо се става да се вари во тенџере со вода со една коцка за супа.
- Оризот се вари со другата коцка во друго тенџере.
- Откако ќе се сварат, се цедат убаво, месото се сечка и се меша со оризот.
- Потоа се додаваат ситно сечканите лук, кромид и магдонос, малку масло, сол, бибер и една павлака.
- Сè убаво се меша, се лади во фрижидер, па се служи.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во