Рецепти
Салата од јагода, авокадо и спанаќ Ана Ристеска

Една од оние салати за кои не размислувате што да ставите, туку употребувате свежи сезонски состојки.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(1/4 Чаша)

Балсамико оцет(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Естрагон (Тарос)(1 Супена лажица)

Сол(1/4 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

Пилешки гради(2 Парчиња)

Спанаќ(6 Чаши)

Јагоди(6-8 )

Авокадо(1 )

Црвен кромид(3-4 Главици)

Фета сирење(57 Грама)

Бадеми(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во еден сад измешајте ги маслиновото масло, балсамико оцетот, шеќерот, таросот, солта и биберот.
  2. Пилешките гради ставете ги во сад и потурете ги со половина од преливот од масло и балсамико и ставете ги да отстојат во фрижидер минимум 30 минути.
  3. На тавче за пржење ставете малку маслиново масло и на средна температура пржете ги пилешките гради, по 3 минути од секоја страна. Намалете ја температурата и пржете ги уште 20-25 минути со постојано вртење на страните.
  4. Откога ќе завршите со пржење, оставете го месото да се олади 5 минути и потоа исечкајте го на парчиња.
  5. Во сад за салата ставете го спанаќот, исечканите јагоди и парчињата црвен кромид. Зачинете со останатиот дел од претходно направениот прелив.
  6. Додајте ги парчињата авокадо, месото, фета сирењето и бадемите. Послужете веднаш.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: