Рецепти
Салата од мортадела Ана Ѓорова

Оброк салата која може да ја послужите и како главно јадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мортадела(200 Грама)

Јогурт(1 Чаша)

Мајонез(50 Грама)

Сенф(1 Супена лажица)

Целер(1 )

Краставица(2 )

Листови магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Мортаделата исечете ја на резанки, додајте ги излупените и на коцки исечените краставици и иситнетиот корен од целер.
  2. Јогуртот измешајте го со мајонезот и сенфот и прелијте ги врз салатата.
  3. Внимателно промешајте и послужете ја салатата со листови магдонос.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: