Рецепти
Салата од пченица и туна (посно) Ана Ѓорова

Вкусна салата од варена пченица, компир, морков и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Морковот и компирот исчистете ги и сварете ги во вода. Кога ќе се сварат, оставете ги да се оладат и исечете ги на ситни коцкички, па ставете ги во длабок сад.
  2. Додајте ја варената пченица и полека измешајте.
  3. Пиперката (може да ставите кисела пиперка од туршија) и киселата краставичка ситно исечкајте ги и додајте ги во сварените состојки.
  4. Туната и сардините исцедете ги и додајте ги во садот со останатите состојки.
  5. Потоа зачинете со сол и бибер по вкус и закиселете со сок од лимон.
  6. Со обична лажица или со црпалка за сладолед формирајте бомбици и сервирајте ги на чинија за послужување или едноставно сервирајте ја салатата во чинија без форми, меѓутоа со тоа малку ќе ја декорирате.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: