Рецепти
Салата од пченица и туна (посно) Ана Ѓорова

Вкусна салата од варена пченица, компир, морков и риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Морковот и компирот исчистете ги и сварете ги во вода. Кога ќе се сварат, оставете ги да се оладат и исечете ги на ситни коцкички, па ставете ги во длабок сад.
  2. Додајте ја варената пченица и полека измешајте.
  3. Пиперката (може да ставите кисела пиперка од туршија) и киселата краставичка ситно исечкајте ги и додајте ги во сварените состојки.
  4. Туната и сардините исцедете ги и додајте ги во садот со останатите состојки.
  5. Потоа зачинете со сол и бибер по вкус и закиселете со сок од лимон.
  6. Со обична лажица или со црпалка за сладолед формирајте бомбици и сервирајте ги на чинија за послужување или едноставно сервирајте ја салатата во чинија без форми, меѓутоа со тоа малку ќе ја декорирате.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: