Рецепти
Салата од цвекло и фета Ана Ристеска

Оваа салата е совршена комбинација од слатко и солено поради цвеклото и фетата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Цвекло(4 )

Фета сирење(60 Грама)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(3 Супени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Цвеклото варете го околу 45 минути.
  2. Излупете го цвеклото и исечете го на коцки. Исечете ја и фетата на коцки.
  3. Сокот од лимон, маслиновото масло, лукот, сол и бибер измешајте во сад. Ова претставува преливот на салатата.
  4. Цвеклото, фетата и магдоносот ставете ги во сад. Зачинете со преливот и послужете.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: