Рецепти
Салата со фета Ана Ристеска

Лесна салата која се служи како мезе или како додаток со чипс или со некој вид солени стапчиња

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Фета сирење(200 Грама)

Мајонез(2-3 Супени лажици)

Кисела павлака(4-5 Супени лажици)

Свежи шампињони(60-70 Грама)

Буковец(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Сенф(1 Кафена лажица)

Димена сланина(60-70 Грама)

Сечкани ореви(потпечени 3-4 Супени лажици)

Сусам(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Печурките ситно се сечкаат и потоа се пропржуваат во малку масло.
  2. И сланината ситно се сечка на коцкички.
  3. Фета сирењето се гмечи со виљушка.
  4. Оревите се сечкаат и потоа малку се потпекуваат за да добијат подобар вкус.
  5. Потоа, во еден сад се ставаат сите состојки и се заедно се промешуваат.
  6. Салатата се става во фрижидер за да се стегне.
  7. Можете да декорирате со варени јајца.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: