Рецепти
Салата со кељ и маслинки Ана Ѓорова

Хранлива салата која претставува вистински извор на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Главица)

Црни маслинки(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Кисели краставички(3 )

Јајце(3 )

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Павлака(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Исчистениот кељ исечкајте го на тенки ленти, ставете го во сад, прелијте го со 3 лажици маслиново масло и оставете го да отстои еден час.
  2. Маслинките, киселите краставички и тврдоварените јајца ситно исечкајте ги, исто така и оревите.
  3. Сите состојки промешајте ги со кељот.
  4. Настрана измешајте павлака со масло и лимонов сок и со тој прелив прелијте ја салата.
  5. Зачинете со сол, бибер и шеќер и добро промешајте. Украсете ја салатата со сечкани бадеми.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: