Рецепти
Салата со кељ и маслинки Ана Ѓорова

Хранлива салата која претставува вистински извор на витамини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кељ(1 Главица)

Црни маслинки(100 Грама)

Сечкани ореви(100 Грама)

Кисели краставички(3 )

Јајце(3 )

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Павлака(4 Супени лажици)

Свеж сок од лимон(2 Супени лажици)

Шеќер(1 Кафена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Исчистениот кељ исечкајте го на тенки ленти, ставете го во сад, прелијте го со 3 лажици маслиново масло и оставете го да отстои еден час.
  2. Маслинките, киселите краставички и тврдоварените јајца ситно исечкајте ги, исто така и оревите.
  3. Сите состојки промешајте ги со кељот.
  4. Настрана измешајте павлака со масло и лимонов сок и со тој прелив прелијте ја салата.
  5. Зачинете со сол, бибер и шеќер и добро промешајте. Украсете ја салатата со сечкани бадеми.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: