Рецепти
Салата со ориз и пилешки стек Ана Ристеска

Салата со ориз, пилешки стек и тиквички која претставува одлчно предјадење или прилог на ручекот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(200 Грама)

Вода(600 Милилитри)

Пилешки гради(200 Грама)

Тиквичка(1 )

Кромид(1 Главица)

Лук(1 Чешне)

Црвена пиперка(1 )

Сол

Вегета

Масло

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тенџере ја ставаме водата да врие. Откако ќе зоврие, го ставаме оризот и вариме се додека испари водата.
  2. Во тавче ставаме масло за пржење и ставаме сечкан кромид и лук. Пржиме додека кромидот добие стаклест изглед. Потоа, ги додаваме стекот исечкан на коцки и мешаниот зачин.
  3. Откако ќе се испржи и стекот, ја додаваме тиквичката исечкана на коцки. Потоа ја додаваме и црвената пиперка исечена на коцки. Мешаме се додека убаво се испржи.
  4. Во поголем сад ги мешаме испржениот стек и зеленчукот заедно со сварениот ориз. Додаваме сол по желба и декорираме.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: