Рецепти
Салата со ориз, туна и тиквички Ана Ѓорова

Ладна ориз салата со тиквички и туна што лимонот ѝ дава дополнително освежителен вкус. Идеален летен оброк за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот ставете го да се вари во зовриена и посолена вода.
  2. Во меѓувреме тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги на ситни коцкички, па пропржете ги во тава со загреано масло. Зачинете со сол и бибер.
  3. Лимонот убаво измијте го, изрендајте ја кората и исцедете го, па само сокот додајте го во тавата со тиквичките. Гответе ги на умерен оган уште 2-3 минути и оставете ги настрана да се оладат.
  4. Откако оризот ќе се свари, исплакнете го под млаз ладна вода и исцедете го, па оставете го и него настрана да се олади.
  5. Комбинирајте ги сите состојки и послужете ја салатата откако претходно ќе отстои во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Домашен сендвич сладолед
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Смути од јапонски јаболки и круши
Овесни колачиња
Овесни барови со јаворов сируп
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Здраво чоколадно лепче
Чоколадни брауни од тиква
Палачинки од сладок компир
Пудинг од брусница и портокал
Печен лосос со лук и магдонос (посно)
Пица од карфиол
Утринска каша од овес и чиа
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Смути со калинки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: