Рецепти
Салата со ориз, туна и тиквички Ана Ѓорова

Ладна ориз салата со тиквички и туна што лимонот ѝ дава дополнително освежителен вкус. Идеален летен оброк за вечера или ручек.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Оризот ставете го да се вари во зовриена и посолена вода.
  2. Во меѓувреме тиквичките измијте ги, исушете ги и исечете ги на ситни коцкички, па пропржете ги во тава со загреано масло. Зачинете со сол и бибер.
  3. Лимонот убаво измијте го, изрендајте ја кората и исцедете го, па само сокот додајте го во тавата со тиквичките. Гответе ги на умерен оган уште 2-3 минути и оставете ги настрана да се оладат.
  4. Откако оризот ќе се свари, исплакнете го под млаз ладна вода и исцедете го, па оставете го и него настрана да се олади.
  5. Комбинирајте ги сите состојки и послужете ја салатата откако претходно ќе отстои во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: