Рецепти
Салата со печурки Ана Ѓорова

Салатата наместо со шампињони може да се направи и со буковки, а е идеален додаток со секаков вид храна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Сол(по вкус )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Оцет

Магдонос(1 Китка)

Лук(2-3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Шампињоните (или буковките) убаво измијте ги и ставете ги во цедалка, па оставете ги убаво да се исцедат од водата.
  2. Листовите од печурките се печат на малку масло на електрична скара.
  3. Откако убаво ќе се испечат, се оставаат да се изладат и потоа се сечкаат.
  4. Исечканите парчиња се собираат во чинија или во подлабок сад.
  5. На сечканите печурки им се додава сол по вкус, маслиново масло, оцет исто по вкус, една китка ситно сечкан магдонос и две до три ситно сечкани чешниња лук.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: