Рецепти
Салата со печурки Ана Ѓорова

Салатата наместо со шампињони може да се направи и со буковки, а е идеален додаток со секаков вид храна за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Сол(по вкус )

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Оцет

Магдонос(1 Китка)

Лук(2-3 Чешниња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Шампињоните (или буковките) убаво измијте ги и ставете ги во цедалка, па оставете ги убаво да се исцедат од водата.
  2. Листовите од печурките се печат на малку масло на електрична скара.
  3. Откако убаво ќе се испечат, се оставаат да се изладат и потоа се сечкаат.
  4. Исечканите парчиња се собираат во чинија или во подлабок сад.
  5. На сечканите печурки им се додава сол по вкус, маслиново масло, оцет исто по вкус, една китка ситно сечкан магдонос и две до три ситно сечкани чешниња лук.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: