Рецепти
Салата со рукола и модар патлиџан Ана Ѓорова

Свежа салата од модри патлиџани во комбинација со сирење и рукола што е одлична и за лесна вечера или ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(2 средни )

Домат(2 )

Рукола(150 Грама)

Фета сирење(100 Грама)

Кашкавал(100 Грама)

Маслиново масло(4 Супени лажици)

Суво нане(1 Кафена лажица)

Лимон(1 )

Балсамико оцет(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Модрите патлиџани исечете ги на тенки кругови и посолете ги. Оставете ги врз цедалка да постојат околу 1 час.
  2. Потоа исушете ги и пржете ги во тава со масло. Редете ги врз салфетка за да се исцедат од вишокот маснотија.
  3. Во чинија измешајте ги модрите патлиџани со исечканите домати, сирењето и кашкавалот на коцки.
  4. Во друг мал сад измешајте ги маслото, сокот од 1 лимон, нането (или свежо нане ситно сечкано), сол, бибер и по желба оцет балсамико.
  5. Прелијте ја салатата и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: