Рецепти
Салата со шунка и јајца Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шунка(150 Грама)

Павлака(150 Грама)

Мајонез(150 Грама)

Тарана(120 Грама)

Пченка(70 Грама)

Млад лук(1 Чешне)

Ротквица(1 )

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт потребни се помалку од 35 минути

  1. Сварените јајца излупете ги и изрендајте ги на крупни парчиња.
  2. Ротквицата и шунката исечете ги на коцки.
  3. Младиот лук исчистете го и исечкајте го.
  4. Тараната сварете ја во солена вода и потоа исцедете ја кога ќе се свари, да нема течност.
  5. Во длабок сад ставете ги ротквицата, јајцата, шунката, лукот и пченката. Додајте го мајонезот и павлаката и промешајте.
  6. Во смесата од длабокиот сад, додајте ја сварената тарана и додајте зачини по вкус, па повторно убаво промешајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: