Рецепти
Салата со урда Ана Ристеска

Балканска салата со кисели краставички и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(500 Грама)

Шунка(300 Грама)

Кисели краставички(5-6 )

Лук(2 Чешниња)

Магдонос

Мајонез(150 Грама)

Павлака(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Урдата се става во еден подлабок сад.
  2. Саламата и краставичките се сечкаат на ситни коцки.
  3. Лукот и магдоносот исто така ситно се сечкаат и се додаваат во саламата и краставичките.
  4. Сите овие состојки заедно се додаваат во урдата и се мешаат.
  5. Се додава и павлаката и мајонезот и сè убаво се меша. Ако урдата не е солена, по потреба се додава сол и бибер по вкус.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: