Рецепти
Салата со урда Ана Ристеска

Балканска салата со кисели краставички и шунка

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(500 Грама)

Шунка(300 Грама)

Кисели краставички(5-6 )

Лук(2 Чешниња)

Магдонос

Мајонез(150 Грама)

Павлака(300 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Урдата се става во еден подлабок сад.
  2. Саламата и краставичките се сечкаат на ситни коцки.
  3. Лукот и магдоносот исто така ситно се сечкаат и се додаваат во саламата и краставичките.
  4. Сите овие состојки заедно се додаваат во урдата и се мешаат.
  5. Се додава и павлаката и мајонезот и сè убаво се меша. Ако урдата не е солена, по потреба се додава сол и бибер по вкус.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: