Рецепти
Салата со урда
Балканска салата со кисели краставички и шунка
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Урда(500 Грама)
Шунка(300 Грама)
Кисели краставички(5-6 )
Лук(2 Чешниња)
Мајонез(150 Грама)
Павлака(300 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Урдата се става во еден подлабок сад.
- Саламата и краставичките се сечкаат на ситни коцки.
- Лукот и магдоносот исто така ситно се сечкаат и се додаваат во саламата и краставичките.
- Сите овие состојки заедно се додаваат во урдата и се мешаат.
- Се додава и павлаката и мајонезот и сè убаво се меша. Ако урдата не е солена, по потреба се додава сол и бибер по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во