Рецепти
Салата со урда и печурки Ана Ѓорова

Брза пикантна салата која оди одлично со парче потпечен леб или кифлички

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Урда(400 Грама)

Лук(2-3 Чешниња)

Мајонез(2-3 Супени лажици)

Маринирани шампињони(2 Шаки)

Буковец

Сол

Суво оригано

Кечап

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 10 минути

  1. Лукот ситно се сечка или се толчи и се меша со урдата, кечапот и мајонезот.
  2. Се додаваат печурките, се зачинува со сол, буковец и оригано и сè добро се промешува додека смесата се соедини.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: