Рецепти
Сардини со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт за специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сардини свежи(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На сардините отстранете им ги главите заедно со средната коска без да ги отварате. Измијте ги, исцедете ги и исушете ги.
  2. Лукот испасирајте го, а магдоносот и спанаќот исечкајте ги.
  3. На загреано масло додајте ги лукот и спанаќот, малку динстајте ги, па потоа додајте ги сардините, посолете ги и динстајте ги на тивок оган 20 минути.
  4. Потоа додајте го виното, динстајте уште малку и пред крај ставете ги рибите во загреана рерна и печете ги уште 15 минути. Може да ги комбинирате со пире од компир.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: