Рецепти
Сардини со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт за специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сардини свежи(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На сардините отстранете им ги главите заедно со средната коска без да ги отварате. Измијте ги, исцедете ги и исушете ги.
  2. Лукот испасирајте го, а магдоносот и спанаќот исечкајте ги.
  3. На загреано масло додајте ги лукот и спанаќот, малку динстајте ги, па потоа додајте ги сардините, посолете ги и динстајте ги на тивок оган 20 минути.
  4. Потоа додајте го виното, динстајте уште малку и пред крај ставете ги рибите во загреана рерна и печете ги уште 15 минути. Може да ги комбинирате со пире од компир.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: