Рецепти
Сардини со спанаќ Ана Ѓорова

Рецепт за специјалитет од риба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сардини свежи(500 Грама)

Спанаќ(200 Грама)

Бело вино(100 Милилитри)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На сардините отстранете им ги главите заедно со средната коска без да ги отварате. Измијте ги, исцедете ги и исушете ги.
  2. Лукот испасирајте го, а магдоносот и спанаќот исечкајте ги.
  3. На загреано масло додајте ги лукот и спанаќот, малку динстајте ги, па потоа додајте ги сардините, посолете ги и динстајте ги на тивок оган 20 минути.
  4. Потоа додајте го виното, динстајте уште малку и пред крај ставете ги рибите во загреана рерна и печете ги уште 15 минути. Може да ги комбинирате со пире од компир.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: