Рецепти
Селско месо со соја
Богат гурмански ручек од пилешко месо со соја и зеленчук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(1/2 Килограм)
Соја коцки(1/2 Пакување)
Кромид(1 Главица)
Морков(2 )
Кисели краставички(2-3 )
Маринирани шампињони(200 Грама)
Домат(2 )
Кечап(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Најпрвин во тенџере на оган се става пилешкиот стек со малку сол да се свари.
- Во друго тенџере истовремено се ставаат коцките соја да се варат.
- Додека се варат, кромидот се сечка на ситно, киселите краставички и морковите на кругови, а шампињоните на листови.
- Во тавче со масло се пржи кромидот, се додаваат морковите, краставичките и шампињоните и заедно се динстаат околу 30 минути.
- Се додава сварениот стек исечен на коцки и соја коцките, двата домати исечкани на коцки, малку кечап, сол, бибер, вегета и лук во прав.
- Се динстаат заедно уште 30 минути на тивок оган. Се гарнира со пире или со варен ориз.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во