Рецепти
Селско месо со соја Ана Ѓорова

Богат гурмански ручек од пилешко месо со соја и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрвин во тенџере на оган се става пилешкиот стек со малку сол да се свари.
  2. Во друго тенџере истовремено се ставаат коцките соја да се варат.
  3. Додека се варат, кромидот се сечка на ситно, киселите краставички и морковите на кругови, а шампињоните на листови.
  4. Во тавче со масло се пржи кромидот, се додаваат морковите, краставичките и шампињоните и заедно се динстаат околу 30 минути.
  5. Се додава сварениот стек исечен на коцки и соја коцките, двата домати исечкани на коцки, малку кечап, сол, бибер, вегета и лук во прав.
  6. Се динстаат заедно уште 30 минути на тивок оган. Се гарнира со пире или со варен ориз.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: