Рецепти
Сендвич со буковка
Идеален протеински ручек за секој спортист
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Здрава хранаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Буковка (печурка)(500 Грама)
Гауда кашкавал(50 Грама)
Кромид(1 Главица)
Свеж магдонос(1 Китка)
Чили во прав(1 Прстофат)
Сол(1 Прстофат)
Бибер(1 Прстофат)
Маслиново масло(1 Супена лажица)
Бургер леб(3 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути
- Буковките избришете ги со влажна крпа, исечете им ги дршките и ставете ги да отстојат во солена вода 5 минути.
- Потоа утапкајте ги малку во крпа (да не бидат комплетно суви) и наредете ги во тава врз хартија за печење.
- Печете ги на 200°C, но само на долниот грејач.
- Магдоносот, кромидот и сирењето убаво промешајте ги.
- Кога печурките ќе бидат при крај, ставете им малку маслиново масло, сол, бибер, чили, и врз секоја печурка ставете од миксот со сирењето и вратете во рерната.
- Печете ги така 5 минути, па потоа вклучете ги и двата грејачи и продолжете додека не порумени филот.
- Во секој сендвич ставете од филот со печурките и уживајте во пријатниот ручек. За декорација и убав колоритен сендвич, ставете му малку свежо рендан морков.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во