Рецепти
Сендвич со буковка Ана Ѓорова

Идеален протеински ручек за секој спортист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(500 Грама)

Гауда кашкавал(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили во прав(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Бургер леб(3 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Буковките избришете ги со влажна крпа, исечете им ги дршките и ставете ги да отстојат во солена вода 5 минути.
  2. Потоа утапкајте ги малку во крпа (да не бидат комплетно суви) и наредете ги во тава врз хартија за печење.
  3. Печете ги на 200°C, но само на долниот грејач.
  4. Магдоносот, кромидот и сирењето убаво промешајте ги.
  5. Кога печурките ќе бидат при крај, ставете им малку маслиново масло, сол, бибер, чили, и врз секоја печурка ставете од миксот со сирењето и вратете во рерната.
  6. Печете ги така 5 минути, па потоа вклучете ги и двата грејачи и продолжете додека не порумени филот.
  7. Во секој сендвич ставете од филот со печурките и уживајте во пријатниот ручек. За декорација и убав колоритен сендвич, ставете му малку свежо рендан морков.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: