Рецепти
Сендвич со буковка Ана Ѓорова

Идеален протеински ручек за секој спортист

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Буковка (печурка)(500 Грама)

Гауда кашкавал(50 Грама)

Кромид(1 Главица)

Свеж магдонос(1 Китка)

Чили во прав(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Бургер леб(3 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 5 минути

  1. Буковките избришете ги со влажна крпа, исечете им ги дршките и ставете ги да отстојат во солена вода 5 минути.
  2. Потоа утапкајте ги малку во крпа (да не бидат комплетно суви) и наредете ги во тава врз хартија за печење.
  3. Печете ги на 200°C, но само на долниот грејач.
  4. Магдоносот, кромидот и сирењето убаво промешајте ги.
  5. Кога печурките ќе бидат при крај, ставете им малку маслиново масло, сол, бибер, чили, и врз секоја печурка ставете од миксот со сирењето и вратете во рерната.
  6. Печете ги така 5 минути, па потоа вклучете ги и двата грејачи и продолжете додека не порумени филот.
  7. Во секој сендвич ставете од филот со печурките и уживајте во пријатниот ручек. За декорација и убав колоритен сендвич, ставете му малку свежо рендан морков.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: