Рецепти
Сендвичи со туна и сос од маслинки Ана Ѓорова

Лесни и вкусни сендвичи за вечера или за носење на работа и факултет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрален леб(3 Парчиња)

Туна во конзерва(160 Грама)

Домат(1 )

Мајонез(1-2 Супени лажици)

Марула

Сол

Зелени маслинки(500 грама (за намазот) )

Бадеми(100 грама (за намазот) )

Маслиново масло(100 мл (за намазот) )

Лук(1 чешне (за намазот) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Рецептот за сосот од маслинки е за повеќе сендвичи: исчистете ги маслинките од семки и изблендирајте ги со бадемите, лукот, 100 мл маслиново масло и малку сол и бибер.
  2. Премачкајте едно лепче со сосот од маслинки и покријте го со кругови домат.
  3. Покријте со друго парче леб и тоа премачкајте го со мајонез.
  4. Одозгора врз мајонезот ставете лист марула и туната.
  5. Поклопете со последното парче леб и послужете го сендвичот.
Овошен киноа појадок
Смути од јапонски јаболки и круши
Смути со киви и банани
Лате со јаболко и цимет
Утринска каша од овес и чиа
Смути од круши и ванила
Растурен омлет со печурки и со гауда
Сок од моркови и ѓумбир
Салата со спанаќ, туна и јајца
Омлет со пршут и фета
Смути од тиква
Смути со смокви
Домашен пудинг од вишни и капини
Омлет со спанаќ и шунка
Тост со јајца и песто сос
Смути со авокадо и малини
Смути со кафе и овошје
Овесно смути со праски
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Овошно фрапе
Чиа пудинг со праски
Коктел виски соур
Оризова каша
Пица сендвич со авокадо
Смути од јаболко и овес
Каипироска коктел со јагоди
Летен овошен коктел
Летно смути
Мохито
Шпагети во сос од туна

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: