Рецепти
Шашлик Ана Ѓорова

Јадење од свинско месо на ражен во комбинација со зеленчук и сланина. Може по желба да додадете и свежи шампињони наместо сланина.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Сланина(400-500 Грама)

Домат(2-3 )

Зелена пиперка(3-4 )

Лук(1 Чешне)

Сенф(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Вегета(1-2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо се сече на ситни парчиња. Се посолува по вкус, се додава бибер, вегета, се премачкува со сенф и толчен лук или кромид и се остава најмалку 2 часа да се маринира или подобро преку ноќ.
  2. Сланината се сече на парчиња и на жица од ражен се реди од маринираното свинско месо, половинките кромид, пиперки и домати исечени на крупни парчиња и сланината.
  3. Ражените се печат на скара или во грил-тава од двете страни и се послужува со свежа сезонска или шопска салата и со ориз.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: