Рецепти
Шашлик Ана Ѓорова

Јадење од свинско месо на ражен во комбинација со зеленчук и сланина. Може по желба да додадете и свежи шампињони наместо сланина.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(800 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Сланина(400-500 Грама)

Домат(2-3 )

Зелена пиперка(3-4 )

Лук(1 Чешне)

Сенф(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1-2 Кафени лажици)

Вегета(1-2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Свинското месо се сече на ситни парчиња. Се посолува по вкус, се додава бибер, вегета, се премачкува со сенф и толчен лук или кромид и се остава најмалку 2 часа да се маринира или подобро преку ноќ.
  2. Сланината се сече на парчиња и на жица од ражен се реди од маринираното свинско месо, половинките кромид, пиперки и домати исечени на крупни парчиња и сланината.
  3. Ражените се печат на скара или во грил-тава од двете страни и се послужува со свежа сезонска или шопска салата и со ориз.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: