Рецепти
Шаурма Ана Ѓорова

Арапски рецепт за месо со зеленчук што најчесто се послужува завиткано во тортиљи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото и зеленчуците исечете ги на тенки ленти, а зелката на ситни парчиња.
  2. Месото пржете го во грил тава додека омекне, а потоа додајте ги сите исечкани состојки.
  3. Тавата покријте ја со фолија за да може зеленчукот да се вари во сопствениот сос.
  4. На крај ставете сол и бибер по желба и тавата тргнете ја од оган.
  5. Тортиљите наполнете ги со подготвеното месо со зеленчук, по желба премачкајте со малку мајонез и буковец и убаво затворете.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: