Рецепти
Шаурма Ана Ѓорова

Арапски рецепт за месо со зеленчук што најчесто се послужува завиткано во тортиљи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото и зеленчуците исечете ги на тенки ленти, а зелката на ситни парчиња.
  2. Месото пржете го во грил тава додека омекне, а потоа додајте ги сите исечкани состојки.
  3. Тавата покријте ја со фолија за да може зеленчукот да се вари во сопствениот сос.
  4. На крај ставете сол и бибер по желба и тавата тргнете ја од оган.
  5. Тортиљите наполнете ги со подготвеното месо со зеленчук, по желба премачкајте со малку мајонез и буковец и убаво затворете.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: