Рецепти
Шеќерни јаболки Ана Ѓорова

Потсетете се на детството со оваа слатка ужинка. Може да ги завиткате во целофан и да ги подарите на најдрагите.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јаболко(10 многу мали )

Шеќер(500 Грама)

Вода(110 Милилитри)

Оцет(1 Кафена лажица)

Мед(2 Супени лажици)

Црвена прехранбена боја

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Најпрво убаво измијте ги јаболчињата и добро избришете ги со крпа.
  2. Потоа извадете им ги рачките и на тоа место забодете им по едно дрвено стапче (за ражничи) со остриот крај насочен кон јаболкото.
  3. Во тенџере на оган ставете ги водата и шеќерот да зовријат, па додајте ги и преостанатите состојки и варете 10-15 минути.
  4. Со лажичето капнете од смесата во ладна вода, па ако веднаш се карамелизира и не е меко, значи дека е готово. Постапката треба да ја изведете брзо за да не ви се стегне карамелот предвреме.
  5. Во жешкиот сируп потопете ги јаболките убаво од сите страни, малку протресете да падне вишокот и ставете ги на тепсија со намастена хартија за печење за да се исушат.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: