Рецепти
Шиш ќебап Ана Ристеска

Вкусен специјалитет од овчо месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Печурките се мијат на страна и се двојат од рачката.
  2. Месото, сланината, пиперките се сечат на парчиња со иста големина.
  3. На стапчињата за ражничи редете ги наизменично: парче месо, една печурка, парче сланина, парче пиперка, сè додека не се потроши маставот. Секогаш треба да се заврши со пиперка.
  4. Подготвените ражничи се маринираат во смеса од зејтин, сечкан кромид, тимијан, лорбер, сол и бибер.
  5. Така се оставаат да отстојат неколку часа, повремено превртувајќи ги. Ражничите се печат на скара околу 15 минути. Може да се служат со варен ориз како прилог.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: