Рецепти
Шиш ќебап Ана Ристеска

Вкусен специјалитет од овчо месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 1 час

  1. Печурките се мијат на страна и се двојат од рачката.
  2. Месото, сланината, пиперките се сечат на парчиња со иста големина.
  3. На стапчињата за ражничи редете ги наизменично: парче месо, една печурка, парче сланина, парче пиперка, сè додека не се потроши маставот. Секогаш треба да се заврши со пиперка.
  4. Подготвените ражничи се маринираат во смеса од зејтин, сечкан кромид, тимијан, лорбер, сол и бибер.
  5. Така се оставаат да отстојат неколку часа, повремено превртувајќи ги. Ражничите се печат на скара околу 15 минути. Може да се служат со варен ориз како прилог.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: