Рецепти
Шишќебап во сос Ана Ѓорова

Вкусен ручек од телешко месо и зеленчук во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 500 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Целер(3 Гранчиња)

Магдонос

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(100 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Шери домати(6 )

Путер(70 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пиперките и главиците кромид исечкајте ги на покрупни парчиња, а магдоносот и целерот ситно исечкајте ги.
  2. Месото исечете го на коцки, па на стапчиња за ражничи редете парче месо, кромид, шери домат, печурка и пиперка.
  3. Пржете ги шишќебапите во грил тава на оган со растопениот путер и посолете.
  4. Во тава на оган пропржете го преостанатиот кромид, па откако ќе омекне, додајте ги сечканите пиперки, доматното пире, сечканиот целер и магдонос.
  5. Зачинете го сосот со вегета, бибер и сол, налејте 200 мл вода и варете го додека ја добие потребната густина.
  6. Сервирајте ги шишќебапите со сосот и со гарнир по желба.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: