Рецепти
Шишќебап во сос Ана Ѓорова

Вкусен ручек од телешко месо и зеленчук во вкусен доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 500 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Целер(3 Гранчиња)

Магдонос

Кромид(2 Главици)

Свежи шампињони(100 Грама)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Шери домати(6 )

Путер(70 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пиперките и главиците кромид исечкајте ги на покрупни парчиња, а магдоносот и целерот ситно исечкајте ги.
  2. Месото исечете го на коцки, па на стапчиња за ражничи редете парче месо, кромид, шери домат, печурка и пиперка.
  3. Пржете ги шишќебапите во грил тава на оган со растопениот путер и посолете.
  4. Во тава на оган пропржете го преостанатиот кромид, па откако ќе омекне, додајте ги сечканите пиперки, доматното пире, сечканиот целер и магдонос.
  5. Зачинете го сосот со вегета, бибер и сол, налејте 200 мл вода и варете го додека ја добие потребната густина.
  6. Сервирајте ги шишќебапите со сосот и со гарнир по желба.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: