Рецепти
Школки со салса од грејпфрут
Специјалитет од школки како идеја за вкусно предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Школки(2 големи )
Цитрон(1/2 )
Горчлив ликер(1/2 Чаша)
Кромид(0.5 Главица)
Лук(1 Чешне)
Домат(1 )
Црвена пиперка(1 )
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
ПОДГОТОВКА НА ШКОЛКИТЕ:
- Школките ги чистиме и ги ставаме на оган да се пропржат кратко од двете страни.
- Потоа се фламбираат со ликер или со друг вид на алкохол по желба.
ПОДГОТОВКА НА САЛСАТА:
- Стариот кромид, лукот, доматот, пиперката и половина цитрон се чистат и се сечкаат на ситни парчиња, а потоа се ставаат кратко да се пропржат. Чешнето лук е само за арома, затоа по пржењето фрлете го.
Сервирајте на самата школка, двете претходно испржени парчиња школка, сосот (салсата), исечкајте леб и наросете магдонос.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во