Рецепти
Школки со салса од грејпфрут Ана Ѓорова

Специјалитет од школки како идеја за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(2 големи )

Цитрон(1/2 )

Горчлив ликер(1/2 Чаша)

Кромид(0.5 Главица)

Лук(1 Чешне)

Домат(1 )

Црвена пиперка(1 )

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

ПОДГОТОВКА НА ШКОЛКИТЕ:

  1. Школките ги чистиме и ги ставаме на оган да се пропржат кратко од двете страни.
  2. Потоа се фламбираат со ликер или со друг вид на алкохол по желба.

ПОДГОТОВКА НА САЛСАТА:

  1. Стариот кромид, лукот, доматот, пиперката и половина цитрон се чистат и се сечкаат на ситни парчиња, а потоа се ставаат кратко да се пропржат. Чешнето лук е само за арома, затоа по пржењето фрлете го.

Сервирајте на самата школка, двете претходно испржени парчиња школка, сосот (салсата), исечкајте леб и наросете магдонос.

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: