Рецепти
Школки со салса од грејпфрут Ана Ѓорова

Специјалитет од школки како идеја за вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Школки(2 големи )

Цитрон(1/2 )

Горчлив ликер(1/2 Чаша)

Кромид(0.5 Главица)

Лук(1 Чешне)

Домат(1 )

Црвена пиперка(1 )

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

ПОДГОТОВКА НА ШКОЛКИТЕ:

  1. Школките ги чистиме и ги ставаме на оган да се пропржат кратко од двете страни.
  2. Потоа се фламбираат со ликер или со друг вид на алкохол по желба.

ПОДГОТОВКА НА САЛСАТА:

  1. Стариот кромид, лукот, доматот, пиперката и половина цитрон се чистат и се сечкаат на ситни парчиња, а потоа се ставаат кратко да се пропржат. Чешнето лук е само за арома, затоа по пржењето фрлете го.

Сервирајте на самата школка, двете претходно испржени парчиња школка, сосот (салсата), исечкајте леб и наросете магдонос.

Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: