Рецепти
Шненокли Ана Ристеска

Лапни голтни пудинг од ванила со пенести облачиња.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(1 Литар)

Шеќер(10 Супени лажици)

Белка од јајце(4 )

Шеќер во прав(2-3 Супени лажици)

Жолчка од јајце(4 )

Нишесте (пченкарен скроб)(4 Супени лажици)

Пудинг од ванила(1 Пакување)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Млекото и шеќерот се ставаат во тенџере на ниска температура и се оставаат да зовријат.
  2. Белките се матат со шеќерот во прав со електричен миксер се додека не се формира црвст шлаг.
  3. Кога млекото ќе почне да врие, со мала кафена лажичка се ставаат белките. Малку се варат и се ставаат во посебен сад.
  4. Жолчките се матат убаво и им се додава густинот. Потоа се истураат во зовриеното млеко и се додава пудингот и ванилата. Се вари со постојано мешање се додека не згусне.
  5. Во еден сад се редат филофите најизменично. Се почнува со жолтиот фил, а за завршува со белиот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: