Рецепти
Шпагети со лимонов сос Ана Ристеска

Прекрасен рецепт кој ќе ве воодушеви со својата едноставност

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Рендан пармезан(50 Грама)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж босилек(3 Листови)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере со солена вода, сварете ги шпагетите и внимавајте да не бидат преварени.
  2. Исцедете ги и оставете ги во малку вода и одвојте една чаша од водата во која се вареа.
  3. Во мал сад помешајте ги пармезанот и сокот од лимон. Полека додавајте маслиново масло додека смесата не стане густа и додека не се стопи кашкавалот. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ја лимоновата кора.
  5. Смесата додајте ја во шпагетите и полијте ги со водата која ја одвоивте од шпагетите и мешајте.
  6. Додајте неколку ливчиња босилек. Сервирајте со рендан пармезан.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: