Рецепти
Шпагети со лимонов сос Ана Ристеска

Прекрасен рецепт кој ќе ве воодушеви со својата едноставност

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Рендан пармезан(50 Грама)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж босилек(3 Листови)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере со солена вода, сварете ги шпагетите и внимавајте да не бидат преварени.
  2. Исцедете ги и оставете ги во малку вода и одвојте една чаша од водата во која се вареа.
  3. Во мал сад помешајте ги пармезанот и сокот од лимон. Полека додавајте маслиново масло додека смесата не стане густа и додека не се стопи кашкавалот. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ја лимоновата кора.
  5. Смесата додајте ја во шпагетите и полијте ги со водата која ја одвоивте од шпагетите и мешајте.
  6. Додајте неколку ливчиња босилек. Сервирајте со рендан пармезан.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: