Рецепти
Шпагети со лимонов сос Ана Ристеска

Прекрасен рецепт кој ќе ве воодушеви со својата едноставност

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Шпагети(1 Пакување)

Рендан пармезан(50 Грама)

Свеж сок од лимон(4 Супени лажици)

Хималајска сол(2 Кафени лажици)

Маслиново масло(3 Супени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

Рендана кора од лимон(2 Кафени лажици)

Свеж босилек(3 Листови)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Во тенџере со солена вода, сварете ги шпагетите и внимавајте да не бидат преварени.
  2. Исцедете ги и оставете ги во малку вода и одвојте една чаша од водата во која се вареа.
  3. Во мал сад помешајте ги пармезанот и сокот од лимон. Полека додавајте маслиново масло додека смесата не стане густа и додека не се стопи кашкавалот. Зачинете со сол и бибер.
  4. Додајте ја лимоновата кора.
  5. Смесата додајте ја во шпагетите и полијте ги со водата која ја одвоивте од шпагетите и мешајте.
  6. Додајте неколку ливчиња босилек. Сервирајте со рендан пармезан.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: